Nogle af de mest spektakulære dekorationer i den store blomsterpark Jesperhus er de mange figurer og dyr formet af husløg i alle størrelser. En dinosaur, Lock Ness søslangen, andemor med sin ælling samt en lang række tableauer af H. C. Andersens eventyr er nogle af disse flotte opstillinger. Men derudover er der et hav af blomster, buske og træer i den over 70 år gamle park, som allerede tog sin første form i 1950, men først blev indviet som Jesperhus Blomsterpark i 1966 . I dag er den oprindelige blomsterpark blevet til et stort feriecenter og forlystelsespark, der ligger umiddelbart uden for Nykøbing Mors på Mors i Limfjorden. Den er i dag blandt Danmarks største ferieparker med over 200.000 besøgende årligt.
Lige siden parken blev åbnet i 1966 er der løbende sket udvidelser, således kom der en campingplads og svømmehal til i 1976, og siden er den ene aktivitet efter den anden kommet til, således at Jesperhus i dag fremtræder som en feriepark for hele familien.
På selve feriecenteret findes både udendørs og indendørs vandland. Derudover aktiviteter som minigolf, par 3-golf, badminton, tennis, fiske sø, bowling, restaurant, lasergame, legeland, fodboldbane, hoppepuder og diverse legepladser.
I parken kan gæsterne opleve en 3.000 kvm indendørs junglezoo, hvor alle dyr lever frit med hinanden og gæsterne. Derudover er der udendørs og indendørs legeland, 4D-Biograf, og en have med figurer fra H.C. Andersens eventyr.
I 2019 åbnede Jesperhus et nyrenoveret “Abeland” med aberne Zik og Zak som hovedpersoner. “Abelandet” er et stort indendørs legeland med tilhørende café område.
Martin Keller og Ketil Teisen, der er kendt fra børneprogrammet Naturpatruljen, har indgået et partnerskab, hvor de i 2013 åbnede “Martin og Ketils Junglezoo”.
Historien bag
Historien bag Jesperhus, der er et familievirksomhed, går helt tilbage til 1960, hvor den første spæde begyndelse af feriecentret startede af Niels og Edith Overgaard. Niels var uddannet gartner og boede sammen med sin kone Edith i det lavtliggende Legindbjerge, hvor feriecenteret ligger nu. Da de fik deres første søn, Jesper, opdagede de at han led af astma. Det gamle hus og den lave beliggenhed gjorde kun sygdommen værre. Derfor byggede de et hus kun 300 meter derfra i et højere liggende område af Legindbjerge – der, hvor parken ligger nu. Dette hus kaldte de “Jesperhus” efter deres første søn Jesper.
Da Niels Overgaard var gartner, gjorde han meget ud af sin have. Så meget, at han tiltrak nysgerrige fra nær og fjern. Dette gav ham idéen til at åbne haven for turister. I 1966 åbnede “Jesperhus Blomsterpark” dørene for første gang og tiltrak ifølge havens egen hjemmeside 40.000 gæster det første år
I takt med at familien voksede med yderligere tre sønner, voksede haven sig til det store feriecenter den er i dag.
Niels Overgaards vision om en park i konstant udvikling lever stadig videre med hans børn, børnebørn og endda oldebørn. 10 år efter parkens åbning indviedes campingpladsen, der dermed forvandlede blomsterparken til et resort. I dag er Jesperhus drevet af tre af Niels og Ediths sønner – Peter, Jesper og Karsten – mens den sidste søn, Ole, også har et stort aktiv i parken – ja, selv hustruerne har viet deres liv til Jesperhus. Viral marketing, grafisk design, salg og budget er nogle af de ting, som Niels’ børnebørn i stigende grad varetager. Eventyret om familien Overgaard forsætter således og næste generation er klar til at videreføre Niels Overgaards visioner.