Juletur på Dounau

Der kleine Prinz

Flod krydstogter er de sidste 15-20 år blevet meget populære hos danskerne. Og næsten alle danske rejsebureauer har flodkrydstogter på deres program. Det være sig sejladser på russiske floder, franske floder og ikke mindst på de tre mest kendte floder i Europa, Donau, Rhinen og Mosel.            Efter at Corona epidemien så småt er ved at slippe sit alvorlige sygdoms tag i befolkning i takt med at næsten 80 procent af befolkningen er vaccineret, begynder flodkrydstogterne igen at komme på programmet hos bureauerne.                                                                                                                            Flodkrydstogter er da også noget for sig selv. Det er en afslappende ferieform, hvor gæsterne nyder de smukke landskaber, som glider forbi langs bredderne af floderne. Desuden besøges spændende byer, hvor vi hører om kultur, ser arkitektur i de store byer, ligesom gæsterne under hele turen oplever en god stemning om bord i samværet med de øvrige gæster.                                                                                

Juleaften på Donau

Best Travel i Frederikshavn er et af de få bureauer, som allerede nu har et juleflodkrydstogt på programmet og det er endda et af de mere spændende. Der er tale om ”Juleaften på Donau”.  Donau er med sine næsten 3000 km Europas længste flod. Den udspringer i Schwartsvald i Sydtyskland og løber derefter igennem Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Rumænien og Bulgarien inden den løber ud i Sortehavet.                                                                                            Gæsterne møder i Københavns lufthavn i Kastrup om formiddagen den 21. december og flyver direkte til Wien, hvor vi går ombord på det hyggelige 4-stjernede skib M/S ”Der kleine Prinz”. Skibet er den perfekte ramme om vores hyggelige julerejse på Donau. Vi har helpension ombord og bliver forkælet med en righoldig morgenbuffet, lækre frokoster og elegante middage. Flere aftenener vil der være livemusik og anden underholdning i baren.                                                              

Wiens seværdigheder

Etter ankomsten til Wien fra Købehavn skal vi først på rundtur i Østrigs hovedstad inden vi tjekker ind på skibet om aftenen. Det bliver de mest kendte seværdigheder vi kommer forbi på busrundturen, og ikke mindst de flotte imponerende bygninger med den smukke arkitekttur fra perioderne med først Det Tysk-romersk Kejserige og senere Det Østrigs-Ungarske Kejserrige.   I begge perioder var det den berømte kejserslægt Habsburgerne, der regerede i over 600 år i det meste af Central Europa.                                                                                                                                                     Under opholdet i Wien bliver der mulighed for at opleve Wiens fornemme musiktraditioner ved en Wienerkoncert (mod tillæg) i Kursalon Wien, samt spændende udflugter forbi Hofburg og Den Spanske Rideskole. Vi ser operaen og som nabo til denne ligger det 5 stjernede luksushotel Sacher. I stueetagen af det flotte hotel ligger cafeen, hvor man serverer den kendt østrigske dessertkage Sacher Torte. Historien bag denne berømte tærte er følgende: Da der i 1832 skulle indføres en dessert ved prins Metternichs hof, vikarierede den 16-årige kok, Franz Sacher, for den syge kok. Og han kreerede en velsmagende og lækker tærte, som blev opkaldt efter den unge kokkelev Franz Sacher. Denne originale Sacher-Torte fremstilles stadig den dag i dag i hånden i hotellets kagekøkken efter den originale opskrift af Franz Sacher. 

Tærten smager bedst med en portion usødet flødeskum. Hvis der er tid og der er plads, er cafeen et besøg værd for at smage på denne delikatesse.                                                                                                                                                         Der bliver også mulighed for at opleve nogle af byens skønne julemarkeder – og man kan ikke undgå at komme i julestemning, når man slentrer rundt blandt de mange boder, som bugner af julesnaps og lækre østrigske julespecialiteter.                                                                                                                Efter by rundturen tjekker vi ind på vores båd Kleine Prinz. Efter indtjekningen er der informationsmøde med velkomstdrinks, hvorefter vi får lejlighed til at hilse på skibets kaptajn og hans besætning.

Julemarked i Wien

Oplevelser langs Donau

Ud på aftenen sejler vi fra Wien ad Donau til Slovakiets hyggelige hovedstad Bratislava, hvor julestemningen breder sig fra byens største plads, hvor det hyggelige julemarked holder til. Her udforsker vi byen med et lille by tog, og fra byens middelalderborg kan vi nyde den fantastiske udsigt over Bratislava. Vejen går under rundturen også forbi Bratislavas berømte UFO-tårn, inden vi fortsætter til fods for blandet andet at se St. Martin-katedralen, Michalskás byport.                                                                                                                    

Julemarked i Bratislava

Efter rundturen fortsætter vi flod sejladsen mod Budapest, mens vi nyder de flotte vinmarkerne på skråningerne ned mod floden. Målet er efter Bratislava at nå Budapest. Her tager vi på byrundtur med bus, så vi får et godt indtryk af byen og får set de vigtigste seværdigheder. Vi besøger også den smukke, gamle markedshal og julemarkederne i byens hjerte, hvor der naturligvis også er mulighed for at shoppe i gågadens flot julepyntede butikker.

Budapest i vinterdragt

Krydstogtet fortsætter videre til blandt andet Mohács, hvor vi blandet andet anet skal på udflugt til Pécs. Senere på rejsen ankommer vi til Novi Sad i Serbien, som vi oplever på en byrundtur. Fra Novi Sad tager vi på udflugt til Krusedol-klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget og senere til Jarak, hvor vi kan se frem til en traditionel frokost med lokale specialiteter. Vi møder skibet igen i Beograd, som vi naturligvis også skal stifte nærmere bekendtskab med. Den syvende dag kører vi efter morgen maden på rundtur i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, prinsesse Ljubicas gods, nationalforsamlingen og Skt. Markus –Kirken.  Efter denne rundbur går det direkte til lufthaven, hvorfra vi flyver hjem til København. Se mere på https://www.besttravel.dk/krydstogter/juleaften-pa-donau