Karon Beach er populær på øen Phuket i Thailand for danskerne

Mens vi venter på at det igen bliver muligt at rejse oversøisk, får du her en lille smagsprøve på oplevelser i ferieparadiset Phuket i Thailand. Karon Beach  er en af de smukke strande på øen og området er kendt for sine mange gode restauranter og hoteller. Prøv både det lokale og det internationale køkken og prut om priserne i en af de mange gadebutikker De to små byer Kata og Karon nær stranden byder på mange restauranter, hvor der dels serveres lokale retter med masser af fisk, skaldyr, grøntsager, frugt og ris.

Men også det internationale køkken er i top på en række restauranter, og begge køkkener er en kulinarisk oplevelse. På flere af restauranterne, er der dagligt happy hour med billige drinks, og ligeledes er der dansemusik på flere af stederne.

Mange hoteller

De fleste mennesker kan godt lide komfort, når de rejser til et fremmed land og skal bo der i en eller flere uger. I Thailand, smilets land, har  blandt andet Apollo Rejser en lang række hoteller, hvoraf de fleste er 4 og 5 stjernede med høj standard og service.

De mange hoteller er vældig populære blandt de tusinder af danskere, der hvert år valfarter til det varme land med de dejlige strande og venlige mennesker.I næsten to uger boede vi på Horizon Karon Beach Ressort Club Wing – et 4 stjernet hotel cirka 100 meter fra stranden i byen Karon.

Børnevenligt

Hotellet består af 2 dele, nemlig en familieafdeling med superior-værelser og en voksenafdeling med deluxe-værelser og club-værelser

I familieafdelingen er der et stort svømmebassin pool med børnesektion samt et separat bassin for børnene, solstole, parasoller og gratis håndklæder, samt legepark og restauranter.Voksenafdelingen henvender sig kun til gæster over 18 år.

Her findes også en flot svømmebassin, solstole, parasoller og gratis håndklæder.Ved det store rene svømmebassin, hvor der også var en spa er der Pool-/snackbar.En snackbar findes også i Club Wing afdelingen med gratis snacks og kolde drinks og te/kaffe hver dag fra klokken 11 til 14.På hotellet er der internetadgang fra stationære computere samt trådløst internet i lobbyen mod betaling.

Billigt tøj i høj kvalitet

Fra hotellets indgangsportal går vejen  cirka 100 meter, stejlt ned til strandpromenaden.Herfra er der igen kun få hundrede meter – enten man går til højre eller venstre -, før man befinder sig i et at pulversende bymiljø, hvor de travle butiksejere hele tiden forsøger at lave en handel med dig, hvad enten det er i en tøjbutik, en souvenirbutik eller massage mod dårlig ryg, ømme muskler, ben, manicure m.v. 

Der findes et utal af skrædderforretninger, hvor man for under 1000 kr. f.eks. kan få syet en dejlig habit af høj kvalitet i kashmir uld, Det tager kun tre dage.Husk at prutte om prisen alle steder, da det hører med til kulturen her, og er lidt af en sport.Man skal blot respektere thai’ernes måde at handle på, og det kan være ret fornøjeligt.Nogle gange får man en rigtig god handel og andre gange måske ikke, men som regel er både køber og sælger tilfreds.

Tæt trafik på to hjul

Trafikken er tæt i den lille bys gader og mere end halvdelen af befordringsmidlerne består af scootere.Den lokale befolkning kører i de fleste tilfælde, rundt i ret halsbrækkende tempo mellem bilerne og ofte uden styrthjelm, ikke helt ufarligt.Der findes over 200.000 scootere på øen Phuket, der er på størrelse med Bornholm. Derfor fylder de meget i trafikken, og desværre sker der mange ulykker med scooterne.Derfor fraråder Apollos guider på stedet de danske gæster at leje scooter, selvom det er fristende, men det er simpelthen for risikabelt.

Med lokal “bus”

Vi prøvede i stedet en lokal bus på en tur til Phuket by.I hotellets reception fik vi oplyst, at der en gang i timen gik en ”bus” lige uden for hotellet til øens største by cirka 15 km fra vort hotel på Karon Beach.

I den kvælende fugtige varme – 36 grader – troppede vi op ved den travle strandpromenadegade over for hotellet og efter at have ventet i cirka 15 minutter, kom en lastbil med overdækket lad.

Den stoppede, og vi kravlede om bord og satte os på træbænken langs den ene side af ”bussen”.

Der var endnu en træbænk på den anden side og en lidt lavere i midten af ladet, som i løbet af de næsten 10 minutter blev fyldt op af lokale beboere – flere af dem med indtil flere plastikposer fyldt med personlige ejendele.

Herfra gik turen ud og ind på den overfyldte vej mod Puhket. Omkring to kilometer før vi nåede byens centrum stoppede ”bussen”, og chaufføren kom rundt op krævede 30 bath per person for turen (cirka 6 kr.).

Verdens største Buddha

En spændende attraktion  ikke så langt fra Phuket by er verdens største Buddha på bjerget Nakkered.Den store Buddha statue rejser sig omkring 45 meter over os, i sin hvide marmorbeklædning.

Håndværkerne klatrer rundt som små myrer på det skrøbelige stillads af bambus, som omkranser skulpturen.Flere steder er håndværkerne ved at lime de sidste hvide marmorkakler fast på betonkonstruktionen.

Buddha statuen er endnu ikke helt færdig selvom der har været bygget på den siden 2002. Endnu mangler den at blive beklædt over hele ”kroppen” med marmorkakler.Buddha-statuen er en af de største i verden, og den skuer fra sin plads på toppen af Nakkered bjerget ud over den nordlige og østlige del af Phuket ned mod Phuket by. Buddhaen holder således øje med befolkningen. Selve bjerget er cirka 300 meter højt, og derfor kan Buddhaen ses over det meste af den sydlige og østlige del af øen.

Privat finansieret

Hele byggeriet er finansieret gennem donationer fra enkelt personer, grupper eller organisationer over hele verden, men som følge af den globale økonomiske krise går det lidt langsomt med at skaffe midler til færdiggørelsen.  Ideen med den store statue er at få et sted, hvor buddhister fra hele verden kan komme og tilbede Buddha.

Da vi besøgte stedet stillede munkene  sig i kø for at få ris i deres kogekar fra besøgende, da buddhistiske munke ifølge deres religion ikke må eje materialistiske ting, udover deres beklædning.  Derfor ”tigger” munkene hver dag deres mad, som kun består af et måltid ris om dagen samt vand.

Der er religionsfrihed i Thailand, men alligevel bekender omkring 95 procent af befolkningen sig til Buddhismen.  Der findes konstant omkring 350.000 buddhistiske munke i Thailand, og omkring 30.000 templer giver husly til dem.Alle større byer og bysamfund har et eller flere wat, som er en kombination af et kloster og et tempel, som meget af det offentlige liv er koncentreret om. Disse wat er som regel indhegnet med en mur, og bygningerne er udført i flot arkitektur og er velholdte. Grand Palace i Bangkok er landets største wat.

God karma

De fleste thailænderne er ikke fanatiske i deres tro, men koncentrerer sig mest om at forbedre dette liv eller det næste ved at gøre gode gerninger.De tror på genfødsel og de tror på karma. De tror på, at mennesket får et bedre liv, jo flere velgerninger det udfører, og det betyder også, at jo flere velgerninger man gør her i livet, jo bedre et liv får man, når man bliver genfødt. Det er derfor en god mening at give mad og anden hjælp til munkene.At leve asketisk betyder, at forsage al luksus. Og det gør munkene idet, de lever i en balance, hvor de hverken er mætte eller sultne.Det er en fascinerende oplevelse at besøge templet og Buddha statuen. En oplevelse du helt sikkert bør tage med, hvis du er på Phuket.

Fakta om Buddhisme

Buddhisme er baseret på læren fra Siddharta Gautama, som antages at have levet mellem cirka 563 f.Kr. og ca. 483 f.Kr. i Indien. I hovedtrækket går læren ud på at nå frem til en tilstand af stabil og varig sindsligevægt, klarhed, medfølelse og ubetinget glæde.

I buddhistisk tænkning anses dette ikke som noget man henter uden for sig selv, men noget som er til stede helt af sig selv, når man har fjernet årsagerne til lidelse i ens eget sind.Metoden går derfor ud på at frigøre sig fra årsagerne til lidelsen, de såkaldte “sindgifte” ved at man i stedet for at tænke, tale og handle ud fra disse, «vågner op» og forholder sig til virkeligheden som den er  og til slut opnår nirvana.

På en anden udflugt var vi på sejltur til James Bond Island – øen hvor nogle af optagelserne til James Bond filmen ” Manden med den gyldne pistol” blev opdtaget. Filmen havde premire i 1974 med Roger More som James Bond.